Învierea lui Hristos-bucuria lumii

Viața parohiei Mai 3, 2016

De trei zile creştinătatea trăieşte momente înălţătoare. ˝Hristos a înviat!˝ se aude mereu în cadrul slujbelor, pe stradă şi în casele creştinilor. Atât marile oraşe, cât şi  cătunele de pe întinsul ţării noastre s-au umplut de lumină, Hristos venind în fiecare bisericuţă de piatră sau de lemn şi anunţând prin gura preotului că moartea a fost biruită, Raiul ni s-a deschis, lumea este aşteptată să intre în Împărăţia cea veşnică. Dar nu numai la noi, ci în toate comunităţile creştin-ortodoxe din lume s-a vestit bucuria învierii.

Şi în parohia noastră, puţin după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost proclamată Învierea, iar totul a devenit o mare de lumină.  Părintele paroh, Florin Chirilă, alături de preoţii Constantin Grigoraş, Mircea Coşofreţ şi Petre Semen au împărţit Lumina Sfântă şi au oficiat slujba Învierii în faţa bisericii celei mari, apoi a fost oficiată Sfânta Liturghie în biseric, iar la final au fost sfinţite coşurile cu ouă, pască şi cozonac. La ora 12 a fost oficiată slujba Vecerniei numită ˝A doua Înviere˝, iar luni şi marţi s-a săvârşit Utrenia şi Sfânta Liturghie. 

În continuare urăm tuturor credincioşilor noştri o săptămână plină de lumină, iar Hristos, Lumina lumii să ne călăuzească pe toţi spre mântuire! Hristos a înviat!