Vizita in Republica Moldova la ,,Ceas aniversar"

Viața parohiei Aprilie 29, 2015

Luni, 27 aprilie cand Biserica Ortodoxă Rusă a rânduit sa fie cinstit dreptul Nicodim, Episcopia de Edineț și Briceni păstorită de către P.S. Nicodim serbează ziua onomastică a chiriarhului. Astfel a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi  în biserica Mănăstirii ,, Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni.  Din sobor a facut parte si părintele inspector  Florin Chirilă care s-a deplasat împreuna cu trei studenți teologi având binecuvântarea Înalpresfințitului Teofan -Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Te-Deum-ului ca mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra P.S. Nicodim și turmei păstorite de Preasfinția sa, la finalul căreia delegațiile prezente din mai multe țări au oferit cadouri ca semn al prețuirii față de vlădica Nicodim. Darul I.P.S. Teofan a fost oferit de părintele  Florin constând în frumoasa Colecție formată din 14 volume numită ,, Cuvioși Stareți de la Optina”  editată de Editura Doxologia  a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, însoțit de mesajul părintelui Mitropolit.  

Delegațiile ce au participat la Sfânta Liturghie au fost invitate de chiriarh, la agapa frățeasca ce a avut loc la trapeza Mănăstirii, iar mai apoi la Centru Eparhial, unde  P.S. Nicodim a decorat pe uniii membrii ai delegațiilor cu ordinul ,,Sfântului Vasile cel Mare”. Tinerii teologi Posusnicu Ionut, Simion Ionut și Căliman Florin ce l-au insoțit pe părintele Florin au fost si ei decorați cu acest ordin.

A doua zi ,la intoarcerea in tara, parintele Florin impreuna cu colaboratorii sai ,au vizitat mai multe obiective atat spirituale cat si turistice printre care Manastirea de la Capriana, Ulmu si Suruceni.